Select Page

Bloemsierkunst Jan Bosman 


Wij zijn gestopt met onze winkel per 01-12-2022
U kunt geen bestellingen meer doorgeven.
Dank voor uw vertrouwen tijdens ons 55 jarig bestaan van de winkel 

.

Wie zijn wij?

In 1967 is mijn vader, Jan Bosman, begonnen met het verkopen van bloemen vanaf een bakfiets aan de Jan van der Heijdenstraat. Vanaf het eerste moment ben ik ieder vrij uurtje bij hem gaan helpen en na het behalen van mijn diploma, op 15 jarige leeftijd, bij hem gaan werken.
Op mijn 16e jaar ben ik begonnen met mijn opleiding tot bloemist. Zo mocht ik me ook noemen op mijn 18e. 
Deze opleiding heb ik gevolgd op de vakschool aan de Vijzelstraat in Scheveningen. De bakfiets was na een aantal maanden ingeruild voor een omgebouwde Huswagen en later werd dit een kiosk. 
In 1981 zijn wij ingetrokken in een winkel aan de Jan van der Heijdenstraat. Vanaf die tijd is de verandering in ons bedrijf begonnen. Was het toen hoofdzakelijk het verkopen van een bosje bloemen of een plantje. Na de opening van onze winkel kwam er steeds meer bloemwerk bij. In 1991 hebben we ons huidige pand gekocht en ben ik langzaam het bedrijf gaan overnemen. 
Inmiddels zijn we gespecialiseerd in alles wat met bloemen en planten te maken heeft.
De naam van ons 55 jarige bedrijf blijft, ter nagedachtenis aan mijn vader en oprichter, Bloemsierkunst Jan Bosman. Jan is daardoor, naast mijn eigen naam Hans Bosman, mijn tweede naam, een begrijpelijk misverstand.